Sunčani vidici – Adriana i Nikola

Dok uživamo u verovatno najlepšoj jeseni u proteklih nekoliko godina, u svim tim nijansama žute, crvene, narandžaste, na prijatnih najviše dvadesetak stepeni, s vetrom koji se šeće i razbacuje lišće po svuda, ne mogu a da ne prizovem sećanje na jedno sunčano, apsolutno fantastično avgustovsko venčanje…

Kada nas je kontaktirala Adriana i u kratkim crtama izložila svoje zamisli, oduševljeno sam počela da pišem scenario u svojoj glavi…

„Sunčani Vidici“

Vreme: 10. Avgust 2019

Mesto zbivanja: Vidikovac, Ledinci

Glavne uloge: Adriana i Nikola i sunce

Sporedne uloge : Mnogobrojna vesela porodica i prijatelji

Dekor: Hm…Suncokreti, suncokreti, suncokreti, plave lepe kate uz srcasti ljubavni bršljen ! Burlap, tegle kao vaze, burlap, čipka, rustično! Korpe, drvo, toplo, žuto, žuto, žuto!

Od ideje do realizacije

Adriana je od samog početka želela nekonvencionalnu dekoraciju, a uz sjajnu Vanju iz EventRoom-a, osmislile smo dekoraciju koja se savršeno uklopila u rustični dekor Vidikovca i zamisli mladenaca. Ljubičaste, plave i roze lepe kate činile su savršen kontrast uz nasmejane suncokrete.

Da prizovem inspiraciju u sitne sate, pozvala sam Van Goga u pomoć, kao ogledalo mojim sunco-okretima 🙂

S obzirom da restoran Vidikovac ima prelepo dvorište, te da je venčanje bilo napolju, naš zadatak bio je i da ukrasimo letnjikovac, ulaz u salu i ulaz u dvorište. Tri, četiri, sad !

Kad mladoženja umeša svoje prsteKukuruz ? Da, dobro ste pročitali, Prvobitno je pisalo jedno vrlo konvencionalno „Love“, ali Nikola je rekao vrlo odlučno, s osmehom :

„Nek bude nešto random, kakav Love ! Napiši Kukuruz !“

So I did.

Za trećeg kuma, izabrala sam najlepši i naaajveći suncokret u našem izboru za Mistera Suncokreta, gospodina Egipćanina, Boga Sunca – Ra

Ulazak u salu

Pri ulasku u salu, gosti su mogli da vide fotografije mladenaca i da pronađu svoje ime na štafelaju 🙂

Mladenački sto

Očekivali biste polje suncokreta na mladenačkom stolu i pregršt dekoracije, ali naši mladenci nisu želeli drugačiji sto od svojih gostiju, već okrugli, te je i dekoracija bila prilagođena tim željama. Držali smo se simbolike broja tri, te je njihov sto krasilo tri buketa sa po tri suncokreta. Dodala sam potkovicu, za sreću, drvenu kutiju za burme, i bele sveće. Krug iza mladenaca je bio okružen mini sijalicama, a na ukrase od kovane ograde smo zakačili njihove slike 🙂

Stolovi gostiju

Brojevi stolova su bili ispisani na malenim pločama od drveta i lepo su pristajali uz efektne bukete od po tri suncokreta.

Bidermajer Adriana

Adrianin buket su činila tri najlepša suncokreta uz najlepše lepe kate, pšenicu i razno drugo sitno cveće. Htela sam da bidemajer podseća na obilje i plodnost, da odiše simbolikom, ali da istovremeno bude sunčan i razdragan. Ne treba kriti da je nevesta bila oduševljena svojim buketom!

Specijalni efekti 🙂

S obzirom na mnoštvo dece na svadbenom slavlju, jedan dečiji sto je morao biti zabavljen :

Bojanke i bojice da uposle male prstiće dok ne pređu na podijum za igru

Uvek volim da ostavim neki pečat, meni svojstven. Adriani i Nikoli sam spremila ljubavni napitak, koji je od svoje vatre, izgoreo i ukrasni papir. No kakav bi to napitak bio, bez uputstva za upotrebu ?

Naši luckasti mladenci su ispratili temu restorana i dekoracije, te nazdravljali iz drvenih krigli, odnosno bukara za vino 🙂


Dodala sam i poruke gostima, da ponesu cveće kući, jer volim da svi uživaju u čaroliji tog dana.

Poklonila sam mladencima i sećanje na njihov poseban dan u vidu ruzmarina, spremnog za balkon 🙂

Evo još nekoliko BONUS fotografija jer ipak taj dan nisam znala okreću li se suncokreti za suncem, za mladom ili jednostavno svi nekako sijaju od sreće.

Aftermath

Ipak, shvatam da sam sve objasnila i napisala, a nisam ipak rekla zašto sam poželela danas da se podsetim tog venčanja.

Žuta boja je boja radosti, sunca, sreće, lepe energije. Sigurno je da podstiče dobro raspoloženje i da privlači pažnju. Mene će žuta uvek podsećati na pripremu ovog venčanja i na radost koju sam iskusila kad sam dočekala mladence taj dan, sasvim slučajno, videvši njihovo oduševljenje. Mislim da ću to da uvedem kao stalnu praksu, jer zbog tog osećaja…podsetite se svaki put zašto volite svoj posao.

Sigurno je da ću se dugo sećati tog venčanja jer sam prvi put osetila uticaj cveća na moje biće. Biti okružen sa skoro stotinjak suncokreta, koji vas posmatraju i sjaje u mraku, na suncu, u svakom trenutku, ne može a da ne otera svu tugu, zabrinutost, umor i neraspoloženje.


Žuto, volim te žuto! Daj nam snagu da preživimo sumorne kiše i hladne vetrove!

Maštajući u sunčanim bojama,

pozdravlja vas Nata 🙂

Treći kum, bog Sunca RA, pozira uz svećnjak

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.